0181-312533

Geschiedenis

Een familiebedrijf met een rijke historie! 

Familiebedrijf De Bruijne telt inmiddels vijf generaties wat zorgt voor een rijke historie en 174 jaar aan ervaring. Waar het begon als metselbedrijf is het door de opvolgende generaties ontwikkeld tot een allround aannemersbedrijf met veel vakkennis, dat inmiddels vele grote en kleine projecten op naam heeft staan.

Het bedrijf is in 1841 opgericht door Abraham De Bruijne, destijds zelfstandig metselaar, te Nieuwenhoorn. Lees hier meer over deze eerste generatie.
Onlangs werden wij benaderd door familie Leijdens, eigenaren van een woning in Melissant. Bij verbouwingswerkzaamheden hadden zij een lat uit het kozijn gehaald waar Abraham zijn naam en het bouwjaar van de woning op geschreven bleek te hebben: 10 oktober 1868. Ontzettend leuk en de lat kregen wij van hen overhandigd. Wat een mooie, nostalgische aanwinst voor ons bedrijf.Momenteel wordt het bedrijf geleid door Wim de Bruijne, die het bedrijf in 1987 heeft overgenomen van zijn vader en het verder heeft uitgebouwd zodat in 2014 zelfs een tweede vestiging in Spijkenisse is geopend.
 


Op 14 mei 1957 werd er Pannenbier gedronken met de Koningin. Bekijk hieronder het filmpje: